En .NET-programmerares visitkort

Okej, jag erkänner. Den här hemsidan innehåller faktiskt inte särskilt mycket .NET - än så länge. Jag har visserligen använt mig av asp.net-företeelsen themes. Men inte en C#-rad har jag skrivit i code-behind-filerna. Det fick bli desto mer javascript-kod istället.

Men .NET-programmerare är jag i alla fall. Jag har sen åtta-årsåldern, då min kusin visade mig Q-Basic, varit road av den värld av problemlösning och smart tänk som programmering erbjuder. Framåt högstadiet, när internet gjorde entré, blev det mer fokus på html och web och under gymnasietiden köpte jag en bok och läste in mig på vad som idag kallas "klassisk asp". Efter några års sidospår tog jag hösten 2007 steget in i den objektorienterade världen då jag började utbildningen "Applikationsutveckling inom .NET" på Academedia Masters i Liljeholmen, Stockholm.

Sedan dess har inlärningskurvan gått spikrakt uppåt samtidigt som man ibland kan få lite svindel av hur otroligt mycket det finns att lära sig och använda sig av bara inom Microsofts programmeringsvärld. Men det enda raka får bli att försöka fokusera på en eller ett par saker i taget samtidigt som man försöker skaffa sig en uppfattning om allt det andra så att det kan ta fokus först när man inser behovet.

Mitt fokus just nu ligger på webutveckling med Asp.NET och som roligast har jag när jag bygger upp användarvänliga webgränssnitt med stöd från Asp.NET AJAX och/eller jQuery, samt när jag får tillfälle att klura ihop en lite mer komplex objektorienterad struktur där ett gäng klasser samverkar på något sätt. Följ med i min .NET-blogg om du vill veta mer om vad jag stöter på för intressant just nu när det gäller programmering, jobb och studier. Kolla även CV:t om du vill veta mer om mina erfarenheter och kunskapsområden.

Om du vill komma i kontakt med mig, tveka inte att lägga ett mejl till dan.pettersson[at]outlook.com, så hör jag av mig.

Så till sist, vad står egentligen "deap" för? Det är helt enkelt mina initialer, Dan Erik Andreas Pettersson.

/Dan Pettersson
dan.pettersson[at]outlook.com